Leta i den här bloggen

fredag 12 oktober 2012

Silviakaka eller Silverkaka

God morgon! Jag upptäckte för ett tag sedan att jag har glömt bort att publicera ett lättbakat - och gott recept, nämligen Silviakaka. Dottern gillar våra kungligheter så när hon fick reda på att det fanns ett recept som heter som vår drottning var det bara att baka :) För att göra det extra högtidligt så tog vi ut kakorna med en utstickare som ser ut som en krona, men man kan så klart skära kakan i bitar istället.

Kaka:
2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
2 dl mjöl

Glasyr:
75 g smör
1 dl socker
1-2 tsk vaniljsocker
1 äggula
kokos


  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form med avtagbar botten (eller använd en liten långpanna).
  2. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner resten av ingredienserna till kakan. Häll smeten i formen.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna.
  4. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vaniljsocker och äggulan. Häll glasyren över kakan och strö över kokos.
  5. Skär i rutor eller ta ut figurer med olika kakmått (utstickare).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar