Leta i den här bloggen

söndag 8 april 2012

Kladdkaka med mjölkchoklad

Det här receptet så jag hos Earl Grey Deluxe och var tvungen att göra (jag använde inte lika mycket kakao som i originalet). Mycket god sa testpanelen, helst med After eightfluff till:

100 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 msk Valrhonakakao (det funkar med vanlig kakao - men då skulle jag ta 5 msk)
en nypa salt
1½ dl vetemjöl

Mjölkchoklad efter tycke och smak (vi använde 150 g)

Vispa smör och socker pösigt.
Tillsätt ägg och vispa ihop ordentligt.
Rör ner vaniljsocker, kakao och salt.
Tillsätt mjölet sist.
Häll upp i en smörad och bröad form.
Tryck ner chokladen.


Grädda i 225 grader i 12-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar