Leta i den här bloggen

lördag 20 oktober 2012

Blixten McQueen-praliner - Antons jorgdubbspraliner

När jag och Isa gjorde WINX-pralinerna förra veckan så kom Anton på att han ville göra Blixten-praliner. Han bestämde att de skulle vara fyllda med jordgubbar och vit choklad och vara röda (så klart) och idag passade vi på att göra dessa racerbilar. Precis som Blixten så var Anton snabb. Så snabb att jag inte hann med när han fixade jordgubbarna, det blev lite väl mycket så fyllningen blev lös, vill ni ha en fastare fyllning ta en tredjedel :) Hur smakade då dessa snabba bilar? De var försvinnande goda!


Till 14 praliner använde vi (räkna med lite spill om barnen hjälper till):
Skal
120 g vit choklad
Pulverfärg från Rainbow dust (cherry pie + orange burst + peacock blues)

Fyllning (
3 dl mixade/mosade jordgubbar (eller ½ - 1 dl för en fastare fyllning)
1 msk vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
80 g vit choklad i bitar

  1. Börja med fyllningen. Mixa jordgubbarna. Blanda jordgubbar, vispgrädde och vaniljpulver i en kastrull och låt koka upp. Ta av från värmen och rör ner chokladen. Rör tills allt har blandats. Häll upp i en skål och låt svalna.
  2. Smält chokladen till skalen. Färga den smälta chokladen med färgpulver till önskad nyans. Pensla pralinformarna med chokladen. Ställ in i frysen ca 5 minuter för att stelna. Upprepa om det blev för tunt eller om man missat att täcka hela insidan.
  3. Fyll formarna med fyllning, ungefär till hälften (särskilt viktigt om man har en rinnig fyllning, annars blir det svårt att försluta pralinen).
  4. Ställ in i frysen igen i några minuter.
  5. Förslut pralinen med färgad choklad. Använd en kniv för att skrapa av ev överflödig choklad (annars är det lätt att pralinens undersida inte blir platt). Ställ in i frysen ca 30-60 minuter.
  6. Knacka ut (eller ta ut) pralinerna ur formarna.
  7. Dekorera med smält och färgad choklad. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar