Till 14 praliner använde vi (räkna med lite spill om barnen hjälper till):
Skal
120 g vit choklad
Pulverfärg från Rainbow dust (cherry pie + orange burst + peacock blues)
Fyllning (
3 dl mixade/mosade jordgubbar (eller ½ - 1 dl för en fastare fyllning)
1 msk vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
80 g vit choklad i bitar
- Börja med fyllningen. Mixa jordgubbarna. Blanda jordgubbar, vispgrädde och vaniljpulver i en kastrull och låt koka upp. Ta av från värmen och rör ner chokladen. Rör tills allt har blandats. Häll upp i en skål och låt svalna.
- Smält chokladen till skalen. Färga den smälta chokladen med färgpulver till önskad nyans. Pensla pralinformarna med chokladen. Ställ in i frysen ca 5 minuter för att stelna. Upprepa om det blev för tunt eller om man missat att täcka hela insidan.
- Fyll formarna med fyllning, ungefär till hälften (särskilt viktigt om man har en rinnig fyllning, annars blir det svårt att försluta pralinen).
- Ställ in i frysen igen i några minuter.
- Förslut pralinen med färgad choklad. Använd en kniv för att skrapa av ev överflödig choklad (annars är det lätt att pralinens undersida inte blir platt). Ställ in i frysen ca 30-60 minuter.
- Knacka ut (eller ta ut) pralinerna ur formarna.
- Dekorera med smält och färgad choklad. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar