Leta i den här bloggen

söndag 6 maj 2012

Glutenfria Red Velvet - minimuffins

Idag provade jag att göra en glutenfri variant på Red velvetkaka, men i form av minimuffins. Grundreceptet hittade jag hos Sockerrus, men jag bytte ut mjölet mot potatismjöl och kokosnötsmjöl så att det blev glutenfritt. Jag använde Cake Boss cream cheese frosting som topping - det funkade jättebra :)

¾ dl mjölk
1/3 msk vinäger
40 g rumsvarmt smör
1 ½ dl socker
1 ägg
22 ml röd hushållsfärg
¼ tsk vaniljpulver
¾ msk kakao
1 ½ dl potatismjöl
2 ½ msk kokosnötsmjöl
en nypa salt
1/3 tsk vinäger
1/3 tsk bikarbonat

Blanda mjölken och 1/3 msk vinäger i ett glas, låt stå i ca 10 minuter.
Vispa smör och ägg pösigt.
Blanda färg, vaniljpulver och kakao i en skål.
Blanda ner i äggsmeten.
Blanda ner mjölkblandningen.
Blanda potatismjöl, kokosnötsmjöl och salt, blanda ner i smeten.
Blanda ihop vinäger och bikarbonat i en liten skål/mugg.
Blanda ner i smeten.
Häll upp i små muffinsformar.
Grädda i 175 grader i ca 7-10 minuter.


Buddy´s cream cheese frosting:
120 g rumsvarmt smör
450 g Philadelphiaost
6 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver

Rör smör och färskost smidigt.
Tillsätt florsocker blandat med vaniljpulver.
Spritsa på mitten av varje muffins.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar