Innan dottern fick sin glutendiagnos så var dessa
chokladdoppade havrekakor en av hennes favoriter. Nu har jag provat mig fram till en glutenfri variant (utan mjölmix), jag använde potatismjöl istället för vanligt mjöl. Kakorna blir krispiga och jättegoda. Om man föredrar lite tjockare kakor så blandar man i 2 msk fiberhusk i smeten och låter den svälla i 10-15 minuter innan man formar kakorna.
150 g smör
3 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl potatismjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk fiberhusk
200 g choklad
Blanda ihop allt i matberedare.
Forma bollar och lägg på bakplåtspapper.
Platta till dem lite.
Grädda i 175 grader i 8-15 minuter beroende på storleken på kakorna.
Låt svalna.
Doppa ena halvan i smält choklad.
Var tvungen att baka kakor som förutom glutenfria även skulle vara nötfria och veganska.
SvaraRaderaMånga misslyckade försök senare hittade jag ditt recept och lyckan är total! Supersmarrigga med perfekt konsistens!
Det enda jag ändrade var att jag använde mjölkfritt margarin...
Hej har en fråga, vad kan man byta ut socker mot? Något annat sötnings medel, försöker dra ner på socker. Vilken super trevlig blogg:)
SvaraRaderaSå roligt att du gillar den :)
RaderaJag har inte provat med något sötningsmedel, men Stevia kanske?
Hoppas du hittar något som funkar! :)
/Helena
Mycket goda. Jag skulle dock vilja påpeka att havrekakorna blir lite sträva av fiberhusken, så det kommer jag inte använda i framtiden, men... tummen upp för havrekakorna!
SvaraRadera