Leta i den här bloggen

onsdag 12 december 2012

Polkapraliner


Igår gjorde jag polkapraliner till mina elever i kören - vi har nämligen Öppet Hus på skolan ikväll. Originalet kommer från Hemmets journal, men jag har gjort om det lite.

Ca 26 praliner
 
Skal:
Ca 250-300g ljus choklad

Fyllning:
2 msk vispgrädde
100 g vit choklad
10 st polkagrisar

Börja med fyllningen:
Krossa polkagrisarna (jag la godiset i dubbla plastpåsar och drämde till med en kavel). Värm grädden över vattenbad (använd gärna en rostfri skål). Bryt den vita chokladen i bitar och rör ner. Rör ner godiskrosset.
Låt svalna 10-15 minuter.

Smält chokladen till skalen. Täck pralinformarnas insidor med choklad, använd en sked eller en pensel. Låt stelna i frysen ca 5-10 minuter (upp-och-ner om man använder formar som inte sitter ihop).

Fyll skalen med fyllningen. Täck med choklad. Låt stelna i frysen innan man tar ur pralinerna från formarna (ca 15-30 minuter).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar