Leta i den här bloggen

lördag 24 mars 2012

Yoghurtpannacotta med hallon

På söndagar brukar vi se Junior Masterchef på tv8, därifrån kommer det här receptet på yoghurtpannacotta med hallon. De tar ett tag att göra men är väldigt goda :) 



Hallongelé:
150 g hallon
100 ml vatten
30 g strösocker
3 gelatinblad

Pannacotta:
375 ml vispgrädde
45 g florsocker
3 gelatinblad
180 g turkisk yoghurt
½ tsk vaniljpulver

Hallongelé:
Lägg hallon, vatten och socker i en skål.
Lägg skålen på en kastrull med vatten och låt sjuda 3-4 minuter.
Lägg under tiden gelatinet i vatten (ca 3-5 minuter).
Krama ur vattnet ur gelatinet och rör ner i hallonblandningen.
Fördela några hallon i varje form (4 st).
Häll över ca 2 msk bärsaft i varje form (det ska täcka hallonen).
Ställ svalt och låt stelna.

Pannacotta:
Blanda grädde och florsocker i en kastrull och värm i 3-4 minuter.
Lägg under tiden gelatinet i vatten (ca 3-5 minuter).
Krama ur vattnet ur gelatinet och rör ner i grädden.
Vispa yoghurten med vaniljpulvret.
Rör ner i grädden.
Låt svalna lite.
Fördela i formarna.
Låt stelna.

Doppa formarna i hett vatten.
Lossa desserten försiktigt med en kniv.
Stjälp upp på ett fat och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar