Leta i den här bloggen

fredag 16 mars 2012

Glutenfritt hårdbröd med havre

Isa har varit och tagit ett glutenprov och i veckan kom svaret att hon reagerar på gluten. Vi väntar på att få komma till barnmottagningen för utredning och under tiden provar vi oss fram till några nya recept. Havre verkar hon klara så i dag gjorde jag hårdbröd med havre istället för kruskakli och Isa tyckte de var goda - helst med philadelphiaost på :)

100 g havregryn (ca 3 dl)
1 ½ dl linfrö
1 dl sesamfrö
1 dl solroskärnor
3 tsk fiberhusk
1 ägg
4 dl vatten
½ tsk salt
Blanda alla ingredienser i en skål.
Låt svälla i 10 minuter.
Klicka ut blandningen på ett bakplåtspapper och tryck/stryck ut smeten tunt.
Grädda i 150 grader i 60-75 minuter.
Skär i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar