Leta i den här bloggen

onsdag 11 januari 2012

Cappuccinokaka

I morse hittade jag ett av mina gamla recept som jag brukade göra när jag pluggade till lärare:


Kaka:
200 g rumsvarmt smör
2 ½ dl socker
2 tsk snabbkaffepulver
1 ½ dl mjölk
2 ägg
½ tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
4 dl mjöl
2 msk kakao

Glasyr:
100 g smör
2½-3 dl florsocker
4 tsk grädde
3/4 tsk vaniljpulver (eller 1 ½ tsk vaniljsocker)
3/4 tsk snabbkaffepulver
Kakao

Smöra och bröa en form med löstagbara kanter.
Vispa smör och socker pösigt.
Värm kaffepulvret med ½ dl mjölk.
Blanda ner det varma kaffet i resten av mjölken.
Blanda ihop med sockersmöret.
Blanda i resten.
Häll upp i formen.
Grädda i 200 grader i 30-45 minuter beroende på formens storlek.

Smält smöret till glasyren.
Vispa ihop smör, florsocker, grädde, vaniljpulver och kaffepulver.
Bred glasyren över kakan.
Pudra kakao över kakan.

4 kommentarer: