Leta i den här bloggen

fredag 20 april 2012

Franska våfflor

Vi har två barn som gärna vill åka till Paris (ok, och en mamma). Eftersom det inte är aktuellt att åka dit för tillfället så gjorde vi franska våfflor (Parisvåfflor). Jag har länge tänkt att göra dom och när nu snön kom tillbaka fick det vara nog. Här kommer våra våriga varianter på franska våfflor:

Kaka:
2 ½ dl vetemjöl
100 g smör
3 msk vispgrädde

Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
(hushållsfärg, kakao och/eller kaffe)

Blanda snabbt ihop degen i en matberedare.
Låt vila i kylen en timme.
Kavla ut på sockrat bakplåtspapper.
Ta ut kakor med mått.
Kavla kakorna lätt med en kruskavel.
Grädda i 175 grader i 5-8 minuter.
Låt svalna.

Blanda ihop smör och florsocker till en smidig smet.
Blanda ner äggula och vaniljsocker.
Smak- eller färgsätt med kakao, kakao+kaffe eller hushållsfärg.
Klicka eller spritsa ut krämen på baksidan av en kaka.
Lägg ihop kakorna två och två.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar