Vi gjorde blåbärspaj och Dumlerutor till makens jobb idag. Blåbärspajen är krämig och full av blåbär, dumlerutorna är en av Christers favoriter.
Dumlerutor:
75 g smör
3/4 dl mjölk
1 ägg
1 ½ dl socker
½ msk kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
2 1/4 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
15 dumlekolor
3 ½ dl florsocker
60 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
2 msk creme fraiche60 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokos
Kakan:
Klä en liten långpanna med bakplåtspapper.
Dela kolorna på mitten.
Smält smöret och blanda i mjölken.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i kakao, vaniljsocker, mjöl och bakpulver växelvis med smörblandningen.
Häll smeten i långpannan.
Fördela godiset på smeten.
Grädda i 225 grader i ca 15 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt svalna.
Topping:
Blanda florsocker och smör i en matberedare.
Tillsätt vaniljsocker och creme fraiche.
Blanda till en smidig smet.
Bred smeten över kakan.
Strö över kokos och tryck till lätt.
Dela kakan i bitar.
Blåbärspaj:
100 g smör
Fyllning:
4 dl blåbär
2 dl creme fraiche
1 ägg
4 dl blåbär
2 dl creme fraiche
1 ägg
¾ dl socker
2 tsk vaniljsocker
Kör smör och socker i matberedaren.
Tillsätt ägget.
Tillsätt mjöl, havregryn och bakpulver.
Tryck ut i en smörad rund form.
Sprid ut 2 dl blåbär i botten.
Blanda ihop ägget med creme fraiche, socker och vaniljsocker.
Häll smeten över bären.
Sprid ut 2 dl blåbär.
Grädda i 200 grader i 25-35 minuter beroende på storleken på formen.
2 tsk vaniljsocker
Kör smör och socker i matberedaren.
Tillsätt ägget.
Tillsätt mjöl, havregryn och bakpulver.
Tryck ut i en smörad rund form.
Sprid ut 2 dl blåbär i botten.
Blanda ihop ägget med creme fraiche, socker och vaniljsocker.
Häll smeten över bären.
Sprid ut 2 dl blåbär.
Grädda i 200 grader i 25-35 minuter beroende på storleken på formen.
¾ dl socker
1 ägg2 dl mjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar