Leta i den här bloggen

fredag 20 april 2012

Isabellebakelser - glutenfria bakelser

När jag gjorde Helenabakelserna så bestämde jag mig för att experimentera med en glutenfri variant. Resultatet? Isabellebakelserna blev lite spröda så nästa gång tar jag 5 dl havregryn, men goda blev dom!

Skal:
4 -5 dl havregryn
200 g smör
4 tsk vispgrädde

Fyllning:
2 äggvitor
100 g ljus choklad
2 ½ dl kokos
2 dl socker

  1. Kör havregrynen i matberedare ett tag.
  2. Blanda ner smör och grädde.
  3. Arbeta ihop till en smet.
  4. Tryck ut i metallformar.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  6. Hacka chokladen.
  7. Blanda ihop kokos och socker.
  8. Vänd ner äggvitorna och chokladen.
  9. Fyll formarna.
  10. Grädda i 175 grader i 10-15 minuter.
  11. Låt svalna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar