Botten:
125 g smör
1 ½ dl mjölk
1 ½ dl vaniljyoghurt
3 ägg
1 ½ dl socker
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
3 dl blåbär
Täcke:
75 g smör
1 ½ dl mjöl
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
- Klä en långpanna (ca 30x40 cm) med bakplåtspapper.
- Smält smöret och blanda ner mjölk och yoghurt.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda ner mjölkblandningen.
- Blanda ner bakpulver och mjöl.
- Häll smeten i långpannan.
- Strö över blåbär.
- Smält smöret till täcket.
- Blanda ner resten av ingredienserna.
- Fördela över kakan.
- Grädda i 175 grader i ca 35 minuter.
- Låt svalna.
- Skär i rutor.
- Pudra över lite florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar