Leta i den här bloggen

tisdag 24 april 2012

Goda glutenfria kakor - glutenfria amerikanska cookies


En av Isabelles favoritkakor är Amerikanska cookies med vit choklad. Idag provade jag att göra dem glutenfria och med ljus choklad - och de blev supergoda! Hurra!

200 g rumsvarmt smör
4 ½ dl farinsocker
½  dl socker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
3 dl potatismjöl
2 msk fiberhusk
6 ½ dl havregryn
200 g ljus choklad

Rör ihop smör, socker och farinsocker.
Vispa upp äggen lätt och blanda i.
Blanda ner kakao, salt, bikarbonat, potatismjöl och fiberhusk.
Blanda i havregrynen.
Låt stå i 10-15 minuter.
Hacka chokladen grovt och rör ner i degen.
Rulla degen till stora bollar och platta ut på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen i 175 grader i 8-12 min beroende på storleken.
Glutenfria cookies med Fazer Mint




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar