Leta i den här bloggen

torsdag 26 april 2012

Chokladcheesecake

Frusen cheesecake + choklad = en oslagbar kombination enligt mig själv :)


3 äggvitor
3 dl vispgrädde
½ tsk vaniljpulver
3 äggulor
1-2 dl socker
2-3 msk kakao (gärna Valrhonas kakao, använder jag vanlig kakao tar jag 3-4 msk)
85 g philadelphiaost

Mörk choklad att dekorera med.

3 skålar att vispa i, gärna en i rostfritt stål att vispa äggvitorna i.





självklart kan man smula över digestivekex

Skål 1:
Vispa äggvitorna till hårt skum.

Skål 2:
Vispa grädden hårt tillsammans med vaniljpulvret.

Skål 3:
Vispa äggulor och socker pösigt.
Blanda ner kakao och färskost.

Blanda försiktigt allt i en skål.
Fördela i 14-16 portionsskålar eller i en stor form.
Ställ in i frysen i några timmar.
Ta fram en stund innan serveringen och dekorera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar