3 äggvitor
3 dl vispgrädde
½ tsk vaniljpulver
3 äggulor
1-2 dl socker
2-3 msk kakao (gärna Valrhonas kakao, använder jag vanlig kakao tar jag 3-4 msk)
85 g philadelphiaost
Mörk choklad att dekorera med.
3 skålar att vispa i, gärna en i rostfritt stål att vispa äggvitorna i.
självklart kan man smula över digestivekex |
Skål 1:
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Skål 2:
Vispa grädden hårt tillsammans med vaniljpulvret.
Skål 3:
Vispa äggulor och socker pösigt.
Blanda ner kakao och färskost.
Blanda försiktigt allt i en skål.
Fördela i 14-16 portionsskålar eller i en stor form.
Ställ in i frysen i några timmar.
Ta fram en stund innan serveringen och dekorera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar