Variant 1:
150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
½ dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl mjöl
100 g ljus choklad
Variant 2:
100 g smör
1 dl varmt kaffe
2 msk snabbkaffepulver
2 ägg
2 1/4 dl mjöl
1 dl kakao
2 ½ dl socker
1 ½ tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
Topping:
Dumlefluff
Fluff med romerska bågar
Rosa bilfluff (länken tar dig till blått bilfluff, byt ut mot de rosa bilarna och rosa hushållsfärg)
Mörk choklad
Gör så här:
Börja med fluffet.
Smält den mörka chokladen och spritsa ut musiksymboler på bakplåtspapper.
Ställ in i frysen för att stelna.
Variant 1:
Hacka chokladen.
Vispa smör och socker pösigt.
Tillsätt äggen.
Blanda ner kakao och mjölk.
Vispa ner resten.
Klicka ut smeten i små bakformar.
Tryck i några chokladbitar.
Grädda i 200 grader i 5-8 minuter.
Låt svalna.
Variant 2:
Smält smöret.
Koka kaffe och blanda med snabbkaffepulver.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Rör ner äggen.
Tillsätt smöret och kaffet.
Blanda väl.
Häll upp i muffinsformar.
Grädda i 200 grader i ca 10-15 minuter.
Låt svalna.
Dekorera med valfritt fluff och någon chokladdekoration.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar