Muffins:
100 g smör
1 dl varmt kaffe
2 msk snabbkaffepulver
2 ägg
2 1/4 dl mjöl
1 dl kakao
2 ½ dl socker
1 ½ tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
Topping (Swiss Meringue Chocolate Buttercream):
200 g rumsvarmt smör
100 g mörk choklad
3 äggvitor
1 3/4 dl socker
Muffins:
Smält smöret.
Koka kaffe och blanda med snabbkaffepulver.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Rör ner äggen.
Tillsätt smöret och kaffet.
Blanda väl.
Häll upp i muffinsformar.
Grädda i 180 grader i ca 25 minuter.
Låt svalna.
Topping:
Ta fram smöret.
Smält chokladen och låt svalna!
Koka upp vatten i en kastrull.
Lägg äggvitor och socker i en rostfri skål och placera över kastrullen.
Värm till 60 grader under omrörning.
Ta av från värmen och vispa tills smeten når rumstemperatur (tar ca 10 minuter).
Tillsätt lite smör i taget, vispa hela tiden och räkna till 10-15 mellan varje klick.
Vispa ordentligt.
Tillsätt chokladen och vispa till en jämn smet.
Om krämen inte blir fluffig så ställ in i kylen en kvart.
Fyll en spritspåse och spritsa ut på muffinsen.
Dekorera med choklad eller annat passande :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar