Sockermassan som jag köpte den här gången var jättelätt att jobba med - tur det för jag är ingen fena på att forma sockermassa :) Både formen och sockermassan köpte vi hos Servir. Jag fyllde tårtan med grädde + lemon curd samt marshmallowsfluff + hallon.
Botten (pound cake):
230 g rumsvarmt smör
225 g rumsvarm cream cheese
5 ½ dl mjöl
4,8 dl socker
1 tsk vaniljsocker
6 stora ägg
Smör och kokos till formen
Smörj bilformen och bröa den med kokos.
Vispa smör och cream cheese luftigt.
Sikta ner mjölet.
Rör försiktigt ner socker och vaniljsocker.
Vispa i äggen, ett i taget.
Rör om ordentligt.
Häll i formen och grädda i 180 grader i 50-60 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper ovanpå kakan om den vill på att brännas.
Låt svalna.
Marshmallowfluff:
4 ½ dl vispgrädde
100 g marshmallows
Låt smälta på svag värme (i en kastrull).
Låt stå i kylen under natten (eller ställ in den i frysen ca 1 h för att sedan flytta den till kylen ett tag - den måste vara kall innan man vispar den).
Vispa.
Smörkräm (Buddy's smörkräm):
330 g rumsvarmt smör
3 tsk vaniljsocker
450 g florsocker
3 msk vispgrädde
Rör smör och vaniljsocker smidigt (gärna i matberedare).
Tillsätt florsockret, lite i taget.
Vispa ner grädden.
Dela kakan i tre delar.
Spritsa smörkräm som en kant runt kakans nedre del.
Vispa grädde och lägg på.
Spritsa över lemon curd.
Lägg på nästa tårtbotten.
Spritsa en kant runt om.
Spritsa på marshmallowsfluff.
Strö över hallon.
Lägg på tårtlocket.
Spritsa på smörkräm över hela tårtan.
"Spackla" tårtan.
Ställ in i kylen (sockermassan fastnar inte om smörkrämen är varm).
Kavla ut sockermassan (om det behövs - använd maizena för att förhindra att massan fastnar i underlaget/kaveln/händerna).
Placera över kakan och forma/skär till så den passar.
Dekorera med silverpulver (fösnterrutor), mörk choklad (dörrkarmar odyl), lakritsströssel (däck och vägen) och smarties (lyktor och ögon).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar