Red velvet är en kaktyp som jag länge har tänkt att göra, men eftersom vårt lager av hushållsfärg brukar gå åt till annat så har det dröjt ett tag :) Idag gjorde jag två minimuffinsvarianter, en vanlig och en glutenfri. Originalreceptet kommer från Sockerrus. Kakorna ser härligt röda ut och tillsammans med Buddy´s (från Cake Boss - ett underbart program) cream cheese frosting så smakade de underbart gott.
1/3
msk vinäger
40
g rumsvarmt smör1 ½ dl socker
1 ägg
22 ml röd hushållsfärg
¼ tsk vaniljpulver
¾ msk kakao
1 ¾ dl mjöl
en nypa salt
1/3 tsk vinäger
1/3 tsk bikarbonat
Vispa smör och ägg pösigt.
Blanda färg, vaniljpulver och kakao i en skål.
Blanda ner i äggsmeten.
Blanda ner mjölkblandningen.
Blanda mjöl och salt, blanda ner i smeten.
Blanda ihop vinäger och bikarbonat i en liten skål/mugg.
Blanda ner i smeten.
Klicka smeten i små muffinsformar.
Grädda i 175 grader i ca 7-10 minuter.
Buddy´s cream cheese frosting:
120 g rumsvarmt smör450 g Philadelphiaost
6 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
Rör smör och färskost smidigt.
Tillsätt florsocker blandat med vaniljpulver.
Spritsa på mitten av varje muffins.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar