Leta i den här bloggen

söndag 6 maj 2012

Red velvet - minimuffins med cream cheese frosting



Red velvet är en kaktyp som jag länge har tänkt att göra, men eftersom vårt lager av hushållsfärg brukar gå åt till annat så har det dröjt ett tag :) Idag gjorde jag två minimuffinsvarianter, en vanlig och en glutenfri. Originalreceptet kommer från Sockerrus. Kakorna ser härligt röda ut och tillsammans med Buddy´s (från Cake Boss - ett underbart program) cream cheese frosting så smakade de underbart gott.

¾ dl mjölk
1/3 msk vinäger
40 g rumsvarmt smör
1 ½ dl socker
1 ägg
22 ml röd hushållsfärg
¼ tsk vaniljpulver
¾ msk kakao
1 ¾ dl mjöl
en nypa salt
1/3 tsk vinäger
1/3 tsk bikarbonat


Blanda mjölken och 1/3 msk vinäger i ett glas, låt stå i ca 10 minuter.
Vispa smör och ägg pösigt.
Blanda färg, vaniljpulver och kakao i en skål.
Blanda ner i äggsmeten.
Blanda ner mjölkblandningen.
Blanda mjöl och salt, blanda ner i smeten.
Blanda ihop vinäger och bikarbonat i en liten skål/mugg.
Blanda ner i smeten.
Klicka smeten i små muffinsformar.
Grädda i 175 grader i ca 7-10 minuter.


Buddy´s cream cheese frosting:
120 g rumsvarmt smör
450 g Philadelphiaost
6 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver

Rör smör och färskost smidigt.
Tillsätt florsocker blandat med vaniljpulver.
Spritsa på mitten av varje muffins.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar