I morse hittade jag ett av mina gamla recept som jag brukade göra när jag pluggade till lärare:
Kaka:
200 g rumsvarmt smör
2 ½ dl socker2 tsk snabbkaffepulver
1 ½ dl mjölk
2 ägg
½ tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
4 dl mjöl
2 msk kakao
Glasyr:
100 g smör2½-3 dl florsocker
4 tsk grädde
3/4 tsk vaniljpulver (eller 1 ½ tsk vaniljsocker)
3/4 tsk snabbkaffepulver
Kakao
Vispa smör och socker pösigt.
Värm kaffepulvret med ½ dl mjölk.
Blanda ner det varma kaffet i resten av mjölken.
Blanda ihop med sockersmöret.
Blanda i resten.
Häll upp i formen.
Grädda i 200 grader i 30-45 minuter beroende på formens storlek.
Smält smöret till glasyren.
Vispa ihop smör, florsocker, grädde, vaniljpulver och kaffepulver.Bred glasyren över kakan.
Pudra kakao över kakan.
Ser underbart god ut! Ha en trevlig helg:)
SvaraRaderaTack - och tack detsamma!
SvaraRaderaOj vad god den här såg ut! Det ser nästan ut som guldglasyr! Härligt :)
SvaraRaderaTack :)
Radera