115 g mörk choklad
40 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 ägg
1 äggula
2 dl finax Mjölmix
3/4 dl kakao (jag använder Valrhonas kakao)
en knivsudd bakpulver
Socker att rulla i
100 g vit choklad

Sätt ugnen på 180 grader.
- Smält chokladen och låt svalna. Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen, äggulan och chokladen.
- Blanda mjölmix, kakao och bakpulver. Sikta ner i smeten. Blanda försiktigt.
- Forma till bollar (jag använde mig av två teskedar). Rulla i socker. Gör en grop i varje boll (mina kakor flöt ut så mycket att det inte blev någon grop kvar).
- Grädda i 10-15 minuter. Låt svalna.
- Smält den vita chokladen. Rör i pulverfärgen. Fyll hålen i kakorna med chokladen/dekorera med chokladen. Låt stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar