
115 g mörk choklad
40 g rumsvarmt smör
100 g socker (ca 1 dl)
2 ägg
1 äggula
120 g vetemjöl(ca 2 dl)
25 g kakao (ca 3/4 dl, jag använder Valrhonas kakao, den ger mer smak och djupare färg)
en knivsudd bakpulver
Socker att rulla i
100 g vit choklad
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smält chokladen och låt svalna. Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen, äggulan och chokladen.
- Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner i smeten. Blanda försiktigt.
- Forma till bollar (jag använde mig av två teskedar). Rulla i socker. Gör en grop i varje boll.
- Grädda i 10-15 minuter. Låt svalna.
- Smält den vita chokladen. Fyll hålen i kakorna med chokladen/dekorera med chokladen. Låt stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar