Botten:
3 ägg
1½ dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk Valrhonakakao (eller 3 msk vanlig kakao)
1 tsk bakpulver
Smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Börja med botten.

Klä en långpanna (30 x 40 cm) med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker pösigt (vispa länge).
Blanda ihop potatismjöl, kakao och bakpulver.
Sikta ner i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
Häll upp i långpannan och bred ut med en slickepott.
Grädda i ca 5 minuter (men håll koll, den kan behöva mer eller mindre tid)
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper.
Dra bort bakplåtspappret som kakan gräddats på - innan kakan svalnat!
Låt svalna (den får inte bli helt kall).
Kör smör och florsocker smidigt i matberedare (eller vispa).
Tillsätt vaniljsocker och äggulan.
Bred fyllningen på kakan och rulla ihop, ta gärna pappret till hjälp.
Ställ rulltårtan kallt ett tag innan den skärs upp i centimetertjocka bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar