Cake pops med jordgubbssmak:
2-4 skivor sockerkaka (eller några muffins/glutenfria muffins)
Jordgubbar ( vi använde 8 st)
Röd hushållsfärg
ca 20 g philadelphiaost
Cake pops med lakritssmak:
2-4 skivor sockerkaka (eller några muffins/glutenfria muffins)
Lakritsfluff
Lakritsströssel
Ev några krossade lakritsgodisar (vi krossade några turkiska peppar)
Vit choklad (ca 100g/smak)
Jordgubbsströssel
Lakritsströssel
Jordgubbsvarianten:
Mosa jordgubbarna och låt saften rinna av i en sil.
Mosa kakan till smulor.
Blanda ner jordgubbsröran och philadelphiaosten.
Droppa i färgen tills ni får önskad nyans på smeten.
Forma till bollar och ställ i frysen ett tag.
Smält chokladen och låt den svalna lite.
Doppa de röda/rosa bollarna i chokladen och strö över lakritsströssel.
Låt stelna.
Lakritsvarianten:
Mosa kakan till smulor.
Blanda ner lakritsfluff, lakritsströssel och ev lakritskross i kaksmulorna.
Forma till bollar och ställ i kylen ett tag (tills de blivit kalla).
Smält chokladen och låt den svalna lite.
Doppa de svarta bollarna i chokladen och strö över jordgubbsströssel.
Låt stelna.
Hej! Jag tycker att du har väldigt fina foton! Jag har själv en systemkamera och funderar på att köpa ett makroobjektiv. Vad använder du för objektiv? Om det är makro du använder, är det då 50 eller 100 mm? =)
SvaraRaderaTack!!! Så glad jag blir :) Vår kamera är en Canon 1000D och jag använder oftast objektivet som hörde till i basutrutsningen (18-55mm). Ibland använder jag ett objektiv med brännvidd 75-300mm. Jag har tyvärr inget makro, men det finns på önskelistan :) Hoppas att du fick svar på dina frågor!
SvaraRaderaHur många cake pops blir det av dessa recept? De lät helt fantastiskt goda och de ska defenitivt bakas till nästa veckas studentmottagning, jag måste bara veta hur det ska beräknas
SvaraRaderaÅh, ca 10-12 st har jag för mig :) Kul! Lycka till!
Radera/Helena