Botten:
300 g smör
300 g choklad
5 dl socker
2 dl havregryn
4 ägg
3 dl vetemjöl
1½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
Topping (Pollyfluff istället för polyjuice-elixir):
90 g Polly
4½ dl vispgrädde
Dekoration:
Kakao
Mörk choklad
Börja med fluffet:
Klipp godiset i små bitar.
Blanda godis och grädde i en kastrull och värm på svag värme tills allt har smält.
Ställ i rumstemperatur för att svalna, därefter i frysen ett tag.
Hacka chokladen grovt.
Smält smöret och rör ner hälften av chokladen (eller allt om man inte vill ha bitar i kakan).
Blanda socker, havregryn och och ägg i en stor skål.
Häll i chokladsmöret.
Rör ner mjöl, kakao och vaniljsocker.
Häll upp smeten i en långpanna som är klädd med bakplåtspapper.
Fördela chokladen över kakan.
Grädda i 175 grader i 15-20 minuter.
Låt svalna.
Vispa fluffet.
Fördela på kakan.
Sikta över lite kakao.
Lägg på Harry Potter-ärr.
Ser verkligen jättegott ut! En fråga bara - bland ingredienserna står "300 g choklad", ska detta vara i kakans botten eller är det den som ska smältas till dekoration? Du anger nämligen inte i receptet att det ska smältas ner någon choklad i själva kakan...
SvaraRadera/Anna
Oj, det hade jag missat - tack! Det ska vara i kakans botten. Jag har uppdaterat receptet nu :)
Radera