Leta i den här bloggen

tisdag 3 april 2012

Harry Potterkaka

Anton ville att vi skulle baka med apelsin idag men ett (bortglömt) tandläkarbesök kom emellan. När vi kom hem så bestämde vi oss för att göra en Harry Potterkaka istället. Ni som har läst eller sett Harry Potter vet att choklad är bra i fall man stöter på några dementorer, och nu när snön börjar tina vet man aldrig vad som kommer fram så vår kaka är full med choklad ;)


Botten:
300 g smör
300 g choklad
5 dl socker
2 dl havregryn
4 ägg
3 dl vetemjöl
1½ dl kakao
1 msk vaniljsocker

Topping (Pollyfluff istället för polyjuice-elixir):
90 g Polly
4½ dl vispgrädde

Dekoration:
Kakao
Mörk choklad

Börja med fluffet:
Klipp godiset i små bitar.
Blanda godis och grädde i en kastrull och värm på svag värme tills allt har smält.
Ställ i rumstemperatur för att svalna, därefter i frysen ett tag.


Hacka chokladen grovt.
Smält smöret och rör ner hälften av chokladen (eller allt om man inte vill ha bitar i kakan).
Blanda socker, havregryn och och ägg i en stor skål.
Häll i chokladsmöret.
Rör ner mjöl, kakao och vaniljsocker.
Häll upp smeten i en långpanna som är klädd med bakplåtspapper.
Fördela chokladen över kakan.
Grädda i 175 grader i 15-20 minuter.
Låt svalna.

Vispa fluffet.
Fördela på kakan.
Sikta över lite kakao.
Lägg på Harry Potter-ärr.

2 kommentarer:

  1. Ser verkligen jättegott ut! En fråga bara - bland ingredienserna står "300 g choklad", ska detta vara i kakans botten eller är det den som ska smältas till dekoration? Du anger nämligen inte i receptet att det ska smältas ner någon choklad i själva kakan...
    /Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, det hade jag missat - tack! Det ska vara i kakans botten. Jag har uppdaterat receptet nu :)

      Radera