Leta i den här bloggen

lördag 24 mars 2012

Chokladtorn

Som jag tidigare nämnt så brukar vi se Junior Masterchef som går på söndagar på tv 8. För några veckor sedan gjorde de chokladtorn som såg roliga ut. Idag har vi äntligen bakat ett :) Vi körde frostingen för länge i matberedare, nästa gång kör vi bara en kort stund. Roligt var det och gott blev det!

Kaka:
1 ¼ dl vatten
60 g smör
2 msk kakao
3 dl (150 g) mjöl
½ tsk bikarbonat
2½ dl (220 g) strösocker
1 ägg
6 cl kaffegrädde
½ tsk vaniljpulver

Frosting:
50 g rumsvarmt smör
250 g philadelphiaost
3 dl (160 g) florsocker
½ dl (25 g) kakao
 
Kaka:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda i vatten och kakao i det smälta smöret.
Blanda mjöl, bikarbonat och socker i en skål.
Tillsätt ägg, kaffegrädde och vanilj.
Blanda allt.
Klä en liten långpanna med bakplåtspapper och smöra den.
Fördela smeten i formen.
Grädda i 25 – 30 minuter.
 
Frosting:
Kör smör och philadelphiaosten i matberedare till det är fluffigt.
Tillsätt florsocker och kakao och kör tills allt är blandat.

Ta ut fyra rundlar av kakan (vi tog ut 6 rundlar och 6 fyrkanter).
Låt svalna.
Lägg frosting mellan varje kakrundel.
Garnera med valfria bär, godis eller grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar