Kaka:
1 ¼ dl vatten60 g smör
2 msk kakao3 dl (150 g) mjöl
½ tsk bikarbonat
2½ dl (220 g) strösocker
1 ägg
6 cl kaffegrädde
½ tsk vaniljpulver
Frosting:
50 g rumsvarmt smör250 g philadelphiaost
3 dl (160 g) florsocker
½ dl (25 g) kakaoKaka:
Sätt ugnen på 175 grader.Smält smöret.
Blanda i vatten och kakao i det smälta smöret.
Blanda mjöl, bikarbonat och socker i en skål.
Tillsätt ägg, kaffegrädde och vanilj.
Blanda allt.
Klä en liten långpanna med bakplåtspapper och smöra den.
Fördela smeten i formen.
Grädda i 25 – 30 minuter.
Frosting:
Kör smör och philadelphiaosten i matberedare till det är fluffigt.
Tillsätt florsocker och kakao och kör tills allt är blandat.
Ta ut fyra rundlar av kakan (vi tog ut 6 rundlar och 6 fyrkanter).
Låt svalna.
Lägg frosting mellan varje kakrundel.
Garnera med valfria bär, godis eller grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar