Hallongelé:
150 g hallon100 ml vatten
30 g strösocker
3 gelatinblad
Pannacotta:
375 ml vispgrädde45 g florsocker
3 gelatinblad
180 g turkisk yoghurt
½ tsk vaniljpulver
Hallongelé:
Lägg hallon, vatten och socker i en skål.Lägg skålen på en kastrull med vatten och låt sjuda 3-4 minuter.
Lägg under tiden gelatinet i vatten (ca 3-5 minuter).
Krama ur vattnet ur gelatinet och rör ner i hallonblandningen.
Fördela några hallon i varje form (4 st).
Häll över ca 2 msk bärsaft i varje form (det ska täcka hallonen).
Ställ svalt och låt stelna.
Pannacotta:
Blanda grädde och florsocker i en kastrull och värm i 3-4 minuter.
Lägg under tiden gelatinet i vatten (ca 3-5 minuter).
Krama ur vattnet ur gelatinet och rör ner i grädden.
Vispa yoghurten med vaniljpulvret.
Rör ner i grädden.
Låt svalna lite.
Fördela i formarna.
Låt stelna.
Doppa formarna i hett vatten.
Lossa desserten försiktigt med en kniv.Stjälp upp på ett fat och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar