Leta i den här bloggen

torsdag 12 april 2012

Dumlerutor med kokos

Har sprungit runt på stan idag så det blev lite kvällsbakning för att varva ner. Omdömet blev "supergoda" så det låter lovande inför helgens kalas :)

Kakan:
150 g smör
1½ dl mjölk
2 ägg
3 dl socker
1 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
4½ dl mjöl
3 tsk bakpulver
18 dumlekolor

Topping:
7 dl florsocker
120 g rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker (jag ville att toppingen skulle vara vit, därför blev det vaniljsocker isf vaniljpulver)
4 msk creme fraiche
2 dl kokos

Kakan:
Klä en stor långpanna med bakplåtspapper.
Dela kolorna på mitten.
Smält smöret och blanda i mjölken.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i kakao, vaniljpulver, mjöl och bakpulver växelvis med smörblandningen.
Häll smeten i långpannan.
Fördela godiset på smeten.
Grädda i 225 grader i ca 15 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt svalna.

Topping:
Blanda florsocker och smör i en matberedare.
Tillsätt vaniljsocker och creme fraiche.
Blanda till en smidig smet.
Bred smeten över kakan.
Strö över kokos och tryck till lätt.
Dela kakan i bitar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar