Kakan:
150 g smör
1½ dl mjölk
2 ägg
3 dl socker
1 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
4½ dl mjöl
3 tsk bakpulver
18 dumlekolor
Topping:
7 dl florsocker
120 g rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker (jag ville att toppingen skulle vara vit, därför blev det vaniljsocker isf vaniljpulver)
4 msk creme fraiche
2 dl kokos
Kakan:
Klä en stor långpanna med bakplåtspapper.
Dela kolorna på mitten.
Smält smöret och blanda i mjölken.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i kakao, vaniljpulver, mjöl och bakpulver växelvis med smörblandningen.
Häll smeten i långpannan.
Fördela godiset på smeten.
Grädda i 225 grader i ca 15 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt svalna.
Topping:
Blanda florsocker och smör i en matberedare.
Tillsätt vaniljsocker och creme fraiche.
Blanda till en smidig smet.
Bred smeten över kakan.
Strö över kokos och tryck till lätt.
Dela kakan i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar