Vi har varit ute i stugan ett tag så det har blivit mindre bakning i några veckor. Idag var det ialla fall bakningsväder (blåsigt och kallt) så jag gjorde minimuffins med jordgubbar och vit choklad - söta, goda och sjävlklart glutenfria!
100 g smör
1 ägg
1 dl rårörsocker (vanligt går också bra, men smaken blir lite annorlunda)
½ msk vaniljpulver (eller 1 msk vaniljsocker)
1 dl potatismjöl
½ tsk bakpulver
50 g vit choklad, grovt hackad
jordgubbar i bitar
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner smör och vaniljpulver.
Blanda potatismjöl och bakpulver, blanda ner i smeten.
Fördela smeten i ca 30 minimuffinsformar (småbrödsformar går bra) eller 20 vanliga.
Fördela jordgubbsbitarna och chokladen i formarna.
Grädda i 5-8 minuter i 175 grader.
1 ägg
1 dl rårörsocker (vanligt går också bra, men smaken blir lite annorlunda)
½ msk vaniljpulver (eller 1 msk vaniljsocker)
1 dl potatismjöl
½ tsk bakpulver
50 g vit choklad, grovt hackad
jordgubbar i bitar
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner smör och vaniljpulver.
Blanda potatismjöl och bakpulver, blanda ner i smeten.
Fördela smeten i ca 30 minimuffinsformar (småbrödsformar går bra) eller 20 vanliga.
Fördela jordgubbsbitarna och chokladen i formarna.
Grädda i 5-8 minuter i 175 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar