Leta i den här bloggen

tisdag 27 mars 2012

Glutenfri chokladtårta med kokos och blockchoklad

Jag har fått en hel hög med gamla recept från min mormor, det här receptet kommer från 1985. Mina två testsmakare tyckte den var mycket god:

Kaka
50 g smör
125 g mörk blockchoklad
3 ägg
1½ dl socker
3 msk potatismjöl
½ tsk bakpulver
1½ dl kokos
+ smör och kokos till formen

Garnering
Grädde
Kokos

Smörj en rund form med smör och strö över kokos.
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Bryt chokladen i bitar och rör ner i smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda potatismjöl, bakpulver och kokos.
Blanda ihop allt.
Häll smeten i formen.
Grädda i 200 grader i 15-30 minuter beroende på formen (kakan ska vara lite kladdig).
Stjälp upp kakan och låt svalna.

Vispa grädde och klicka på kakan.
Strö över kokos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar