Hallon- och philadelphiabullar |
Philadelphiabullar |
Antons jordgubbsbullar |
Isabelles kolabullar |
Kola- och chokladbullar |
Bulldeg:
1 pkt jäst (50 g)
150 g smör
5 dl mjölk
½ tsk salt
1 dl råsocker
1 tsk kardemumma
12 dl mjöl + 1-2 dl till utbakningen
Anton kavlar |
Isabelle kavlar |
Fyllningar:
Rumsvarmt smör (vi använde ca 150 g)
Socker (vi använde ca 1½ dl)
Vaniljpulver (vi använde ca 2 tsk)
Hallon (vi använde ca 1 dl)
Jordgubbar (vi använde ca ½ dl)
Björnbär (vi använde ca ½ dl)Philadelphiaost (vi använde ca 50 g)
Mörk choklad ( vi använde ca 50 g)
Anton sockrar |
1 ägg
Pärlsocker
Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken.
Häll på lite av den varma vätskan på jästen och rör om.
Häll på resten av vätskan.
Häll i socker, salt och kardemumma.
Blanda i mjölet.
Arbeta degen smidig.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Under tiden som degen jäser gjorde vi i ordning fyllningarna och la ut formar på plåtar.
Blanda socker och vaniljsocker.
Mosa bären.
Hacka chokladen.
Isabelles kola- och chokladfyllning |
Bre på smör och lägg på valfri fyllning.Rulla ihop och dela i 1-2 cm breda bitar.
Lägg i bullformarna.
Låt jäsa under duk i ca 30 minuter.
Pensla med 1 uppvispat ägg.
Garnera av med pärlsocker.
Grädda i 225 grader i 5-8 minuter (beroende på storlek).
Hallon och björnbärsbullar |
Chokladbullar |
Isabelles kola. och chokladbullar |
Antons kolabullar |
Några av Isabelles bullar |
Några av Antons bullar |
Kanelbullar |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar