torsdag 14 juni 2012

Glutenfri kokoskaka med vit chokladglasyr

Jag blev inspirerad när jag såg Söta sakers kokoskaka så idag provade jag att göra en glutenfri variant. Två av tre i testpanelen gillade den, den tredje ville bara ha isglass. Själv tycker jag att den blev saftig och söt, helt i min dotters smak :) Så här gjorde jag:

Kaka:
150 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
½ dl kokos
3 dl kokosnötsmjöl
½ dl potatismjöl
½ tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Glasyr:
400 g vit choklad
400 g philadelphiaost
4 dl florsocker
 
Kokos


Smöra en rund form och strö över kokos.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser.
Blanda ner i äggsmeten tillsammans med smör, mjöl och grädde.
Häll i formen och grädda i 175 grader i 30 minuter.
 
Smält chokladen.
Blanda allt i en skål och vispa smidigt.
Fördela på kakan.
Strö över kokos.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar