Det blev även en kladdkaka med banan idag. Originalet finns hos Earl Grey Deluxe, men jag gjorde några ändringar. Barnen tyckte bananfluffet var godast medan mina morföräldrar tyckte den här var godare än mjölkchokladkladdkakan. Nästa gång vi gör den ska vi prova att använda två bananer för att få fram mer banansmak:
100 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 msk
Valrhonakakao (det funkar med vanlig kakao - men då skulle jag ta 5 msk)
en
nypa salt
1½ dl vetemjöl
1 banan
Vispa smör och socker pösigt.
Tillsätt ägg och vispa ihop
ordentligt.
Rör ner vaniljsocker, kakao och salt.
Tillsätt mjölet.
Mosa bananen och rör ner i smeten.
Häll upp i en smörad rund form.
Grädda i 225 grader i 12-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar