Det här receptet har vi fått från vår släkting Karen i Australien. Barnen tyckte så mycket om dessa så jag har fått gömma de som finns kvar :)
2 äggvitor
1 2/3 dl florsocker
3 msk kokos
2 tsk kakao (ingick inte i receptet som vi fick)
Vispa äggvitan hårt.
Vispa ner florsockret lite i taget. Smeten ska bli fast.
Rör ner kokos och eventuell smaksättare.
Spritsa (eller klicka) ut på bakplåtspapper.
Grädda i 150 grader i ca 12-20 min beroende på hur stora makronerna är.
Låt svalna.
Fyllning:
100 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljpulver
1 äggula
Vispa ihop smör, florsocker och vaniljpulver.
Vispa ner ägget.
Klicka eller spritsa fyllning på hälften av kakorna.
Lägg ihop kakorna två och två.
tisdag 15 april 2014
onsdag 26 mars 2014
Glutenfria ANZACkakor
2 1/4 dl glutenfri mjölmix (vi använde DETTA MJÖL)
1 2/3 dl kokosflingor
2 1/4 dl socker
125 g smör
1 msk ljus sirap
1 1/2 tsk bikarbonat
2 msk kokande vatten
Blanda havregryn med siktat mjöl, kokos och socker
Blanda smör och sirap i en kastrull och smält på svag värme
Blanda bikarbonat med det kokande vattnet, blanda ner i smör/sirapen
Rör ner de torra ingredienserna
Klicka ut på bakplåtspapper med hjälp av en dessertsked
Baka i 150 grader i ca 20 min (vi hade dom inne i ca 17 min)
ANZAC biscuits (kakor från Australien/Nya Zeeland)
Idag har vi provat att göra ANZAC biscuits, receptet fick vi från vår släkting Karen i Australien. Mycket goda enligt sonen.
2 1/4 dl havregryn
2 1/4 dl vetemjöl
1 2/3 dl kokosflingor
2 1/4 dl socker
125 g smör
1 msk ljus sirap
1 1/2 tsk bikarbonat
2 msk kokande vatten
Blanda havregryn med siktat mjöl, kokos och socker
Blanda smör och sirap i en kastrull och smält på svag värme
Blanda bikarbonat med det kokande vattnet, blanda ner i smör/sirapen
Rör ner de torra ingredienserna
Klicka ut på bakplåtspapper med hjälp av en dessertsked
Baka i 150 grader i ca 20 min (vi hade dom inne i ca 17 min)
2 1/4 dl havregryn2 1/4 dl vetemjöl
1 2/3 dl kokosflingor
2 1/4 dl socker
125 g smör
1 msk ljus sirap
1 1/2 tsk bikarbonat
2 msk kokande vatten
Blanda havregryn med siktat mjöl, kokos och socker
Blanda smör och sirap i en kastrull och smält på svag värme
Blanda bikarbonat med det kokande vattnet, blanda ner i smör/sirapen
Rör ner de torra ingredienserna
Klicka ut på bakplåtspapper med hjälp av en dessertsked
Baka i 150 grader i ca 20 min (vi hade dom inne i ca 17 min)
måndag 24 mars 2014
Glutenfria Strassburgare
Idag provade vi att göra glutenfria Strassburgare. Den yngsta (som bakade med mig) tyckte att de blev godare än de med vetemjöl - och de är ändå en av favoriterna!
100 g rumsvarmt smör
1 dl potatismjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 dl florsocker
1 dl glutenfri mjölmix (vi använde DETTA MJÖL)
Mörk eller ljus choklad att doppa kakorna i.
100 g rumsvarmt smör
1 dl potatismjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 dl florsocker
1 dl glutenfri mjölmix (vi använde DETTA MJÖL)
Mörk eller ljus choklad att doppa kakorna i.
- Rör ihop alla ingredienser (utom chokladen)
- Spritsa ut former på bakplåtspapper
- Grädda i 175 grader i 8-15 minuter
- Låt kakorna svalna
- Doppa ena änden i smält choklad
Glutenfri mjölmix - Från Fullkorns Fia
Det här receptet hittade jag hos Fullkorns Fia - så mycket bättre än det man köper!
3 dl rismjöl
2 dl bovetemjöl
1 dl majsmjöl
1 dl majsstärkelse
1 msk fiberhusk
Blanda och förvara i en tät burk eller påse.
3 dl rismjöl
2 dl bovetemjöl
1 dl majsmjöl
1 dl majsstärkelse
1 msk fiberhusk
Blanda och förvara i en tät burk eller påse.
Strassburgare
Det här är en favorit här hemma, enkla och roliga att göra samt goda :)
100 g rumsvarmt smör
1 dl potatismjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 dl florsocker
1 dl vetemjöl
Mörk eller ljus choklad att doppa kakorna i.
100 g rumsvarmt smör
1 dl potatismjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 dl florsocker
1 dl vetemjöl
Mörk eller ljus choklad att doppa kakorna i.
- Rör ihop alla ingredienser (utom chokladen)
- Spritsa ut former på bakplåtspapper
- Grädda i 175 grader i 8-15 minuter
- Låt kakorna svalna
- Doppa ena änden i smält choklad
