1 gelatinblad
2 dl åkerbär
1 krm vaniljpulver
1 ½ - 2 dl grädde
Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
Lägg åkerbär och vaniljpulver i en liten kastrull och låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter.
Krama ur geletinbladet och rör ner det med bären.
Låt svalna.
Vispa grädden hårt.
Blanda i grädden och spritsa upp i skålar eller glas (blir ca 4 portioner).
Låt stå svalt tills moussen har stelnat.
lördag 31 december 2011
Åkerbärspannacotta
3 dl grädde
(½ dl socker)
½ tsk vaniljpulver(½ dl socker)
2 gelatinblad
½ dl åkerbär + ev mer till serveringen.
Lägg gelatinbladen i blöt.
Pressa bären genom en sil. Samla saften.
Koka upp grädden (och ev socker).
Krama ur bladen och lägg ner i grädden tillsammans med vaniljpulver och åkerbärssaft.
Låt koka upp.
Häll upp i glas eller skålar.
Låt stå svalt under natten eller i alla fall i flera timmar.
Servera med åkerbär.
Isas marengtåta
3 dl grede
250 g halon
Vispa greden.
Mosa halonen och blanda ner i greden.
Leg 1/2 på en båtn.
Leg på den andra båtn.
Leg på resten av gredn.
Stel in i frysen.
Cake pops
1 sats sockerkaka eller muffins av något slag
100 g philadelphia ost
Choklad
Strössel
Smula sönder kakan och blanda med färskosten.
Forma till bollar och ställ kallt ett tag.
Doppa i choklad och stick en pinne i.
Dekorera med strössel.
Alt 2
Drömmar eller andra kakorDulce de Leche
Choklad
Strössel
Smula sönder kakan och blanda med kolan.
Forma till bollar och ställ kallt ett tag.
Doppa i choklad och stick en pinne i.
Dekorera med strössel.
Vampyrkakor
![]() |
Läskigt goda vampyrkakor!
1 ¼ dl socker
1 stort ägg
½ tsk vaniljpulver
3 ¾ dl vetemjöl
¼ tsk salt
Röd sylt
Rör smör och socker pösigt.
Blanda i ägget, vaniljen och saltet.
Rör sist i mjölet.
Linda in degen i plastfolie och låt stå i kylen minst 1 h. Kavla ut och ta ut små rundlar.
Lägg lite sylt i mitten och lägg på en till rundel.
Tryck till kanterna så kakan sitter ihop.
Grädda i 160 grader i 10 minuter.
Använd något vasst och stick två hål i kakan.
Garnera eventuellt med mer sylt.
Bountybollar
50 g smör
½ dl sirap
½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
200-300 gram choklad.
½ dl sirap
½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
200-300 gram choklad.
· Blanda smör, sirap, florsocker och grädde i en kastrull och koka i 5-8 minuter (tills smeten börjar bli lite seg).
· Tillsätt kokosen.
· Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper.
· Ställ kallt för att stelna en stund.
· Smält chokladen.
· Doppa kokosbollarna i chokladen och låt stelna i kylen.
Årets roligaste saker som vi bakat - bla Godismonster
I år har vi verkligen provat många nya recept, några nya favoriter är
Bountybollar
Cake pops
Mintchokladmynt
Vampyrkakor
Roligast var helt klart när vi gjorde Godismonster.
Så här gjorde vi:
20 muffins:
300 g smör
4 dl socker
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Dumle
Mini-marshmallows
Hallon
Glasyr:
100 g smör
300 g vit choklad
200 g philadelphiaost
2 dl florsocker
Karamellfärg
Topping:
1 påse kokos
Karamellfärg
Godis (vi använde Mentos, mini-marshmallows, röda godissnören och mörk choklad)
Vispa smör och socker pösigt.
Rör i äggen ett i taget.
Tillsätt vaniljsocker och mjölk.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ned.
Fyll formarna.
Tryck i godiset och/eller bären.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 min.
Låt svalna.

Smält smöret till glasyren.
Rör ner chokladen och rör om tills allt har smält.
Rör ner philadelphiaost och florsocker.
Droppa i färg och rör om.
Blanda kokos och karamellfärg i en plastpåse.
Knyt åt och skaka.
Bred glasyr på kakorna.
Doppa i kokosen.
Garnera med godis.
Bountybollar
Cake pops
Mintchokladmynt
Vampyrkakor
Roligast var helt klart när vi gjorde Godismonster.
Så här gjorde vi:
20 muffins:
300 g smör
4 dl socker
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
6 dl mjöl
Dumle
Mini-marshmallows
Hallon
Glasyr:
100 g smör
300 g vit choklad
200 g philadelphiaost
2 dl florsocker
Karamellfärg
Topping:
1 påse kokos
Karamellfärg
Godis (vi använde Mentos, mini-marshmallows, röda godissnören och mörk choklad)
Rör i äggen ett i taget.
Tillsätt vaniljsocker och mjölk.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ned.
Fyll formarna.
Tryck i godiset och/eller bären.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 min.
Låt svalna.
Smält smöret till glasyren.
Rör ner chokladen och rör om tills allt har smält.
Rör ner philadelphiaost och florsocker.
Droppa i färg och rör om.
Blanda kokos och karamellfärg i en plastpåse.
Knyt åt och skaka.
Doppa i kokosen.
Garnera med godis.
Värmande vinterdryck
Efter att (äntligen) hela familjen har varit ute på en promenad i snön så behövde vi värma oss lite.
4 dl mjölk
1 dl grädde
2-4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
marsmallows
Vispa grädden.
Blanda kakao och vaniljsocker.
Rör ner lite mjölk.
Värm mjölken.
Rör ner kakaoblandningen i mjölken.
Häll upp i koppar.
Klicka i grädde och lägg i några marshmallows.
4 dl mjölk
1 dl grädde
2-4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
marsmallows
Vispa grädden.
Blanda kakao och vaniljsocker.
Rör ner lite mjölk.
Värm mjölken.
Rör ner kakaoblandningen i mjölken.
Häll upp i koppar.
Klicka i grädde och lägg i några marshmallows.
Nyårsgodis
Villni göra lite godis till ikväll så har ni några goda och enkla recept här:
After eight-godis
Bountybollar
Gelégodis
Skumrutor
Kaffe och whiskeypraliner - kanske inte jätteenkla att göra :)
Polkagrisknäck
Isas recept på Ischoklad
Bilfudge
Skumtomtefudge
After eight-godis
Bountybollar
Gelégodis
Skumrutor
Kaffe och whiskeypraliner - kanske inte jätteenkla att göra :)
Polkagrisknäck
Isas recept på Ischoklad
Bilfudge
Skumtomtefudge
